Det här är ett beprövat recept som jag har bakat många många gånger. Det blir både gott och vackert!
Degen formas till två flätor varav en mindre. Den mindre läggs åt andra hållet ovanpå den större.
Recept:
5 dl ljummet vatten
50 g jäst
1 msk salt
1,4 l vetemjöl eller vetemjöl special.
Blanda som vanligt och låt degen jäsa i 40 minuter.
Forma degen till två flätor varav den ena mindre. Lägg den mindre flätan ovanpå och platta till.
Pensla med vatten och låt jäsa i 15 minuter.
Ugnen 250 grader
Sätt ner gradantalet till 200 grader när brödet sätts in i ugnen.
Grädda i 35 minuter.
LYCKA TILL!!
Vilket konstverk, men är det inge sött i degen??
SvaraRaderaInget sött och inget fett i den här degen. Men visst kan man säkert ha i lite socker eller sirap om man vill för jäsningens skull.
RaderaDen här degen måste jag bara prova, den måste vara mycket mera hälsosam än det jag gör med både socker och fett, hm, hm, skall bli spännande att prova, tack för ideerna vi får genom dej.
RaderaTack för recept nr två.
SvaraRaderaVackert dessutom.....
Tack! Mycket vackert och mycket gott!
SvaraRaderaJag vet!
Visst skall det vara 14 dl mjöl och inte 1,4 dl.
SvaraRaderaTack Maggan! Visst ska det vara 1,4 l mjöl eller 14 dl. Svårt det där med recept. Det är så lätt att skriva fel......
RaderaPdl från telefonen
Jaha, nu har jag just bakat denna vetelängd, blev så sugen att göra den eftersom den inte innehöll fett och socker. Jag är nöjd, känns mycket nyttigare än de jag brukar göra.
RaderaNu står det rätt i receptet. Jag kan inte ens skylla på tryckfelsnisse utan bugar och tackar klarsynta Maggan!!
SvaraRadera