Min blogglista

fredag 13 januari 2012

Visste Du att...

...dagen nu är 37 minuter längre än vid vintersolståndet, 8 minuter längre på morgonen och 29 minuter på eftermiddagen. Det märks! Vilken härlig tanke att det går mot ljusare tider, mot våren,  mot sommaren.... Stopp stopp, nu vill jag inte tänka längre bort. 
Vinrankan
Växt/lusthuset väntar på vårstädningen och att alla pelargoniebarnen ska flytta in. Titta på bilden av den senast inköpta  vinrankans spets. Här kommer det att växa vidare och utvecklas gröna frodiga blad och kanske någon vindruvsklase. Jag längtar!


I väntan på våren så njuter vi nu först av ännu en januarihelg. Så ses vi på måndag till en ny vecka. Vi tar väl ett boktips då igen om Du vill.......

4 kommentarer:

 1. Längtan!
  Det är faktiskt härligt att längta.
  Man kan njuta i längtan.
  Längtan heter min arvedel....

  SvaraRadera
 2. Ja tack! Jag tar gärna emot nya boktips.

  När jag var ute med hunden en morgon i veckan hörde jag koltrasten sjunga så vackert, och idag värmde solen kinden, så det är inte så långt borta det vi längtar efter....
  En riktigt skön helg önskar jag Dig!

  SvaraRadera
 3. "Efter regn kommer solsken". Visst stämmer det!

  Igår riktigt skitväder och idag nästan vårlikt med blå himmel och solsken.
  Man blir glad av att veta och se att dagarna blir längre...

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Vad kul att du vill vara med och inspirera med ditt växthus! Har du ett inlägg sedan tidigare som visar bilder från det? Jag hittade inget när jag letade i din arkivlista :-) Om du inte har ett inlägg sedan tidgare kanske du kan göra ett så länkar jag till det :-) Lämna gärna en hälsning hos mig i så fall så lägger jag till din länk. Eller om jag har missat inlägget kan du väl lämna url-adressen så fixar jag det omedelbums. Kul!!!!

  Härlig blogg du har.

  Ha en toppenvecka!
  /Charlotte

  SvaraRadera