Började en dag med att baka mitt absoluta favoritrecept på långpannebröd
|
Här är bakandet i full gång |
|
Jäsningen sköter sig själv..... |
|
...så jag tar väl och byter degskål och bakar lite bullar också när jag ändå håller på |
|
Långpannebrödet har jäst och nu ska det kavlas direkt på plåten..... |
|
.....sporras, naggas, jäsa och sen SKJUSSSS in i ugnen |
|
Så här blev resultatet. Höga fina bröd att bara bryta isär och njuta av |
|
Femtio vaniljdoftande bullar blev det ju också så där som sidovinst
Recept Långpannebröd:
Koka upp 1,5 dl vetekross i 1,5 dl vatten
Tillsätt 25 g smör, 1,5 tsk salt och 1 msk sirap och sist 3,5 dl kallt vatten
Smula ner 50 g jäst i en bunke
Häll den 37-gradiga vetekrossblandningen över jästen
Blanda så att jästen löser sig
Häll sen i knappt 10 dl vetemjöl special
Arbeta degen kraftigt 5 min i maskin eller 10 för hand
Jäs under bakduk i 20 minuter
Lägg över degen på en långpanna, kavla ut, sporra till sexton bitar, nagga och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader och grädda i ca 15 minuter.
Låt kallna på galler under bakduk.
Lycka till!
|
Mums.
SvaraRaderaTack för recept.
Kommer att testas.
Det där brödet måste jag bara prova, tack för tipset.
SvaraRadera