Min blogglista

tisdag 3 november 2020

Cafébesök

Gott om bilar på parkeringen. Kanske vi ska åka hem ändå eftersom det måste vara fullt med cafégäster utomhus? Men nej! Alla satt trångt varmt och mysigt inomhus. Har inte folk fattat ännu? Vi fick ju nya ännu tuffare restriktioner dagen före.
Fritt fram att välja bland uteborden, ensamma som vi var där.
Kaffet smakade gott och omväxlingen från hemmalivet blev värdefullt men... Vad ska till för att skapa förståelse för hur vi ska få stopp på smittan. Vi måste ju ALLA hjälpas åt. Gott om stolar och bord i trädgården så alla hade fått god plats utomhus. 
Tänker på Spanska sjukan som härjade runt 1918. Dödligheten var enorm och framför allt var det unga friska vuxna som drabbades. De flesta av oss vet säkert någon eller har en släkting som dog. 
Covid 19 kommer inte att vara den sista pandemin utan vi MÅSTE lära oss att livet under dessa svåra tider blir annorlunda för oss ALLA!!




2 kommentarer:

  1. För trist att isolera sig !!
    Vi knör inte..men det sociala är nödvändigt för själ och hjärta. Det är som medicin (istället för) och man blir glad och upplivad.

    SvaraRadera
  2. Läste just att Spanska sjukan hade tre vågor. Den andra vågen var värst. Är vi där nu?.... Hoppas vaccinet kommer snart snart snart.

    SvaraRadera