Det är äppelår i år sägs det!
Jag fick en hel kasse av en arbetskamrat.
En annan arbetskamrat berättade då hur hennes svärmor brukade göra.
Skala, kärna ur och skära i klyftor och...
...sen i plastpåsar. Tur att vi är många som har svärmödrar eller kanske numera är...
Jag har i alla fall gott om äppelklyftor i frysen till vinterns äppelpajer. Svenska äpplen, som heter Filippa. Mmmmm...
Vilket bra förslag!
SvaraRaderaHar inte behövt frysa in äpplen.
SvaraRaderaHar en bra källare.
Har fina äpplen att äta fram till jul
Har äpplen att skala fram till påsk.
Sedan har jag lite äppelmos .
Klarar mig utan äpplen i frysen.
Men så bra för den, som ej har förmånen att äga en jordkällare.
Vi har också fått underbart goda äpplen för vänner som har egna träd har fått alldeles för mycket skörd för egen del. Jag äter och njuter flera.Aroma varje dag. Förvarar en del i svalare utrymme och hoppas att det fungerar för frysen är full av annat bl.a. svamp och skogshallon och...så äppelklyftor får inte plats i år.
SvaraRaderaAv fallfrukt har jag gjort äppeldricka på ett enkelt sätt och då skär man bara bort det fula men använder skal och kärnhus och allt.
För mig handlade det egentligen inte om förvaring utan om att själv kunna göra "halvfabrikat" inför inför vinterns äppelpajer. Mycket smart svärmor tyckte jag!
SvaraRaderaLyckostar med äppelvänner. Jag får väl glädja mig åt köpäpplen, Det går ju att baka äpplepajer av dessa med, men det blir inga frysta eller källarförvarade äpplen för min del.
SvaraRadera