Här ska Du få ett kanonrecept på ett stort bröd, som passar alldeles utmärkt till soppa eller något annat som kräver bröd till.
Jag kallar det för Lisas Björnbröd. Jag har fått receptet av Lisa som fått det av Björn. Så enkelt var det!
50g jäst
1 msk olja
2,5 dl ljummen mjölk
2,5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2-3 dl rågsikt
10 dl vetemjöl
Allt blandas som vanligt.
Får jäsa 30 min i bunken.
Forma till ett stort bröd.
Låt jäsa i 30 min.
Grädda på nedersta falsen
12 min i 250 grader + 20 min i 175 grader.
Låt svalna utan bakduk.
Lägg gärna fram hela brödet vid serveringen tillsammans med en brödkniv. Maffigt och gott med kallt smör och en god ost.
(Har inte bakat det själv sen i våras....)
***************
Ha en fin hösthelg! På måndag ses vi igen.
(Har inte bakat det själv sen i våras....)
***************
Ha en fin hösthelg! På måndag ses vi igen.
Det måste jag bara prova.............
SvaraRaderaDetta är ju ett tecken på gott och lite festligt i all sin enkelhet.
SvaraRaderaHösttider...sopptider...
Jag har inte heller bakat det på länge men nu ska jag bjuda vänner på just detta nästa gång.
Björnbröd.
SvaraRaderaKommer nog på flera bord efter denna presaentation.
Åtminstone på mitt.