Min blogglista

tisdag 1 oktober 2013

Rabarberchutney med chili

I söndags var det dags igen... 
Det var tredje gången som jag gör Rabarberchutney sen i somras. Den här gången gjorde jag dubbel sats!! Fick receptet av min skånska väninna M från Värmland.
Helt underbart gott till alla kötträtter.
Här får Du receptet:
Rabarberchutney med chili
500 g rabarber
2 rödlökar
3 cm färsk ingefära
1 1/2 msk ättika 24 %
3/4 dl vatten
5 dl socker
1 1/2 msk curry
2 tsk salt
2 hackade chilifrukter
8 torkade aprikoser

1/ Skär rabarbern i små bitar och hacka rödlöken fint. Skala och riv ingefäran.
2/ Koka rabarber, rödlök, ingefära, ättika och vatten försiktigt i ca 10 minuter. Lägg i övriga ingredienser och låt allt koka i 30-40 minuter. Rör om ofta.
3/ Fyll på varma, steriliserade burkar och låt svalna. Förvara svalt.

LYCKA TILL!!


2 kommentarer:

  1. Hm, hm det där såg verkligen gott ut, kanske det vore något till vinbärssteken .....

    SvaraRadera
  2. Härmed intygas att den är helt UNDERBART GOD!

    SvaraRadera