I söndags var det dags igen...
Det var tredje gången som jag gör Rabarberchutney sen i somras. Den här gången gjorde jag dubbel sats!! Fick receptet av min skånska väninna M från Värmland.
Helt underbart gott till alla kötträtter.
Här får Du receptet:
Rabarberchutney med chili
500 g rabarber
2 rödlökar
3 cm färsk ingefära
1 1/2 msk ättika 24 %
3/4 dl vatten
5 dl socker
1 1/2 msk curry
2 tsk salt
2 hackade chilifrukter
8 torkade aprikoser
1/ Skär rabarbern i små bitar och hacka rödlöken fint. Skala och riv ingefäran.
2/ Koka rabarber, rödlök, ingefära, ättika och vatten försiktigt i ca 10 minuter. Lägg i övriga ingredienser och låt allt koka i 30-40 minuter. Rör om ofta.
3/ Fyll på varma, steriliserade burkar och låt svalna. Förvara svalt.
LYCKA TILL!!
Hm, hm det där såg verkligen gott ut, kanske det vore något till vinbärssteken .....
SvaraRaderaHärmed intygas att den är helt UNDERBART GOD!
SvaraRadera