Min blogglista

tisdag 11 oktober 2011

Läsa, läsa, läsa.....

Det är underbart att ha tiiiid

Bland annat till mer läsning. Att kunna läsa länge på kvällen utan att tänka på morgondagen eller att till och med krypa upp i ett soffhörn eller bästa läsfåtöljen, lägga en filt om benen och bara sjunka in i en helt annan värld. Har jag det bra eller?

En bok som jag nyligan avslutat är Linda Olssons "Det goda inom dig". Hon har ju tidigare gett ut "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" och "Sonat till Miriam" två mycket fängslande berättelser som jag själv läst och även många av mina väninnor. 

"Det goda inom dig" är en stark och gripande historia. Den handlar om barns utsatthet, syskonkärlek och om välgörande och läkande vänskap.
Romanen handlar om Marianne eller Marion, som hon kallades under en del av sitt liv. Vi möter henne när hon kokar grekisk fisksoppa en torsdag i väntan på Ika, en liten mager pojke i sexårsåldern. Mariannes egen barndom rullas så småningom upp i hennes medvetande och flätas samman med Ikas tillvaro. En mycket stark roman, oavbrutet spännande och som gav mig många härliga lässtunder.

Missa inte den här boken!2 kommentarer:

  1. Oj då måste följa din blogg bättre, här är ju en bok till som jag bara måste låna, hoppas att den finns på biblioteket.

    SvaraRadera
  2. Elisabet Östergötland22 oktober, 2011

    Har börjat följa din blogg. Tack snälla Gudrun för alla goda lästips.

    SvaraRadera