Min blogglista

torsdag 13 oktober 2011

Jag har varit på biblioteket

Visst är det fantastiskt med våra bibliotek. Alldeles gratis har man tillgång till det mesta av litteratur som ges ut. Har inte det egna biblioteket så får man hjälp med att låna från andra. Dessutom är tekniken fantastisk även där. Bara stoppa i lånekortet, slå in sin kod och sen lägga sina böcker på "disken" så scannas titlar och författare och lånet är klart.

Den här gången lånade jag en bok om växthus. Måste drömma lite om starten där till våren. Finns säkert härliga idéer att fundera vidare kring.

Sen lånade jag också "Flickan med de röda skorna". Det är en sann berättelse om lilla Hannah tre år som får cancer. Det är Hannahs mamma som skrivit om sina upplevelser på ett så outhärdligt rörande sätt. Många gånger tänker jag att boken lika mycket handlar om Hannahs mamma.
Hon har trots sin oerhörda sorg en beundransvärd förmåga att samtidigt förmedla kärlek, hopp, förtröstan och låta berättelsen övergå i en hyllning till livet.

LÄS DEN!

Foto: Amanda


1 kommentar:

  1. Har också varit på biblioteket, lånade talböcker som jag lyssnar på när jag jobbar med att skriva in "Namn åt de Döda" det är Sveriges Släktforskning som min man och jag hjälper till att skriva av gamla kyrkböcker så att nutidens ungdomar skall kunna läsa när de börjar släktforska bl.a.
    Lånade 2 böcker av Marianne Freriksson, Evas bok och Kains bok, har ingen aning om om de är bra eller inte.

    SvaraRadera