Min blogglista

tisdag 3 maj 2016

Knasig pippi som har fått pippi

Vi har en pippi hemma, närmare bestämt en björktrast, som har skaffat sig en ovana. Varje förmiddag flyger den rätt mot vårt fönster gång på gång. Näbben före och rätt in i rutan. Knackar på så att säga men en aning obekvämt kan jag tänka mig. Vilar sig en stund på växtlusthustaket och sen på´t igen!
 Vi måste agera för stackarn som inte förstår sitt bästa. Vi tejpar över den del av rutan där hackandet sker. Hjälpte det? Tyvärr inte utan rutan är ju stor så björktrasten siktade med näbben på en annan del. Kan det vara gardinen?
Då tog vi bort den. Hjälpte det? Nej nej! Den fortsätter att knacka på så där en tio gånger per förmiddag. Kanske en förklädd hackspett? Eller en björktrast med så starka vårkänslor att den förväxlar selfien i fönstret med en livskamrat? 

5 kommentarer:

 1. Skilli A-M03 maj, 2016

  Så är det.....
  Vilket rent fint fönster Ni måste ha.
  RENA spegeln.

  SvaraRadera
 2. Har inget förslag att komma med, tror nog att det är som du skriver vårkänslor ...

  SvaraRadera
 3. Vi hade..för ngr år sedan.. en lite knäpp sädesärla som hittade backspegeln på B:s bil och trodde säkert att det var en kär vän. Hon blev alldeles kollrig och for runt och sket ner bilen. Inte bra!!
  Vi knöt en plastpåse runt spegeln..det hjälpte.

  Vi har satt fågeldekaler på de stora fönstren i Lisabo ..inte kul men vad gör man..för där flyger de mot och
  många klarar sig inte.
  Nu såg småfåglarna att vi var på plats.De brukar få solrosfrön när vi bor där så i morse pickade de försiktigt på sovrumsfönstret. Det kändes lite gott.

  SvaraRadera
 4. En trut blir ganska stor när den kommer in i ett vardagsrum och placerar sig i soffan. Detta hände våra grannar för ett par år sedan. Den flög in genom balkongdörren. Äventyret slutade lyckligt, men det var inte rent i rummet efteråt!
  En liten mobil som klingar i vinden. Kan det vara något som skulle kunna hjälpa trasten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag tänker på det så klingar en mobil alldeles under där trasten sätter sig på växthustaket. Kanske låter den som en kärlekskrank pippi? Vem vet...

   Radera