Min blogglista

tisdag 14 juli 2015

Nu börjar den...

...den där sommarblomningen framför andra.
När den sista lilla blomman slagit ut i toppen då börjar skolan igen. Ja inte för mig nu förstås men ett tydligt tecken i vår familj för många år sen. Då skulle vi alla återvända till skolans värld efter det långa långa sommarlovet.

3 kommentarer:

 1. Skilli A-M14 juli, 2015

  Blomman för sommarlovet ........

  Har antiinflammatoriska och lugnande egenskaper.

  Av bladen kan man göra ett gott te som i smaken påminner om svart te. Under kriget plockades och såldes den i Finland som ”äkta kinesiskt te”. Det var först efter att myndigheterna upptäckte att försäljningen av Kina-te var mycket högre än importen, som bluffen uppdagades.

  Även roten har ätits i kristider. Torkad och mald kan den blandas med mjöl i brödet, men inte i för stora mängder eftersom den är mycket besk.

  Oj -så viktig den varit!

  SvaraRadera
 2. Visst var det skolstart som närmade sig och det magpirret kan jag komma ihåg. Nu tänker jag så ibland när jag ser rallarerosorna och det känns faktiskt skönt att slippa planera för andras motivation och lärande. Jag bara tomglor och ler...för vackra är dom.

  SvaraRadera
 3. Visste inte att man tänkte så om rallarrosen ..... läste häromdagen om lupiner som växer som ogräs, inte så välkommet, men jag tycker att det är så vackert efter vägarna där de ofta växer, men nu får jag tänka om ....

  SvaraRadera