Alla har nog bakat en Toscakaka och visst smakar den mycket gott. Men...om Du byter ut mandeln mot torrostade salta jordnötter blir kakan himmelsk. Det salta och den söta "gifter sig", som man brukar säga.
Det funkar naturligtvis med Ditt eget recept på Toscakaka men själv föredrar jag Solskenskaka under toscasmeten. Solskenskakan innehåller mer smör och inte något bakpulver och blir alltså lite stabbigare, vilket jag tycker blir ännu godare.
Mitt favoritrecept får Du här:
Solig toscakaka
3 ägg och 2,5 dl socker vispas poröst
Blanda i 3 dl vetemjöl och sist
150 g smält avsvalnat smör.
Glasyr:
Blanda i kastrull 50 g smör, 0,5 dl socker, 1 msk vetemjöl, 1 msk mjölk och en handfull grovt hackade salta jordnötter.
Värm, inte koka, så att glasyren tjocknar något.
Grädda 20 min + ca 10 min med glasyr på.
ca 175 grader
*******************
Njut nu av en fin vårhelg med eller utan kaka.
Vi ses på måndag igen!
Måste bara prova att göra den här Toscakakan, spännande med salta jordnötte i. Bra tips! Trevlig helg ifrån soliga Umeå med vårkänning.
SvaraRaderaEn fin vårhelg ser vi fram emot.
SvaraRaderaSolskenstosca låter gottgott.
Njuta vår - JA !!
Första toscakakan bakade jag nog förra året. Den senaste förra helgen. Jag ska testa ditt recept och kolla. Min blir också himla god.
SvaraRadera