Här kommer receptet:
Pajsmulor:
Blanda 2 dl vetemjöl, 2 dl havregryn, 3/4 dl strösocker och 50 gram hackade valnötter. Förvara smulorna i en glasburk.
När det är dags för paj:
Ta fram den form, som passar för antalet personer. Skala, kärna ur och klyfta goda äpplen, så många Du önskar. (T.ex. ett äpple per person) Lägg klyftorna i formen, sockra lite om äpplena är syrliga och strö över så mycket av pajsmulorna som Du önskar. Kanske vill Du också strö över lite kanel.
Avsluta med att täcka äpplena/smulorna med tunt hyvlat smör.
In i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Låt svalna något innan Du serverar tillsammans med glass, vispgrädde, vaniljsås eller varför inte turkisk yoghurt.
OBS! Ha alltid en pajsmulburk stående i skåpet. Då kan Du göra en härlig dessert eller fikapaj lätt som en plätt med fem minuters arbete. Succé.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar