Min blogglista

onsdag 1 november 2017

Vindsröjning

Länge länge har vi pratat om att tömma våra två vindsutrymmen och en dag kände vi att lusten kom. Då gäller det att passa på... 
 Varenda sak lyfte vi ut i rummen utanför och sen sorterade vi. En del fick gå till återvinningscentralen, en del till Second Hand och några få saker som vi använder fick komma tillbaka in på vindarna.
 Julsakerna måste ju vara kvar. 
För tavlor i mängd och...
 ...andra användbara grejer fick vi...
...hyra en släpkärra, som fylldes mer och mer. Sen åkte vi till Alingsås och gav bort allt till försäljning. Känns mycket bra att någon annan kan få nytta av våra grejer för en billig penning och dessutom att överskottet går till välgörande ändamål.
En del kallar detta för att död-städa. Själv ser jag det som att underlätta för oss här och nu. Generationen före oss hade för det första inte så mycket grejer som vi har och dessutom vårstädade, höststädade och julstädade  fruarna. Då gick de igenom ALLT och såg till att det var ordning och reda i varje vrå. Det gav kvinnan både enkelhet i arbetet, tillfredsställelse och stolthet. 
Fortsättning följer...

4 kommentarer:

 1. Vi som har flyttat en hel del har försökt att rensa i samband med flytten, men det finns kartonger i källaren som jag inte har tittat i på 9 år, undrar om det är något jag saknar där, minnen ...usch så svårt ...kanske jag borde kolla ... inte idag...

  SvaraRadera
 2. Dö´städa! Det är väl inte fel? Lättare för barna en dag. Och dessutom lättare för oss här och nu. Så......

  SvaraRadera
 3. "Skynda dig medan du har lust" javisst passa på....vänta inte.
  Vi har verkligen minimerat bland våra grejer och det har blivit lättare och lättare. Jag köpte nya överkast badrumsmatta och handdukar och annat till stylingen som jag fixade själv. Överkastet behöver vi inte mer och med nya handdukar måste jag rensa i vårt förråd och sortera bort till måttlig mängd så det fick Erikshjälpen igår.
  Hemvirkat överkast till dubbelsäng fick också följa med...mammas fina arbete...men jag hoppas att nån annan blir glad för det så det blir använt.

  SvaraRadera
 4. Man kan hitta en massa grejor på vinden som man inte hade en aning om att man hade. Lite som en skattjakt. :o)

  SvaraRadera