Min blogglista

torsdag 12 oktober 2017

Flagghöst

Vi flaggar ivrigt nuförtiden.
Två fasadflaggor fladdrar för vinden på gräsmattan tillsammans med lite annat "skräp" som vi placerat där. I vårt område har vi nämligen invaderats av pingborrar/trädgårdsborrar. I augusti/september gnager dessa larver på gräsets rötter och dessutom äter fåglarna larverna. I år har det varit värre än nånsin. Gräset sprätter åt alla håll och kanter och för att åtminstone slippa fåglarna så försöker man lite av varje. Förmodligen hjälper ingenting förutom dyra nematoder, en slags rundmask av mikroskopisk storlek. Vi behandlade gräsmattan förra året med dessa och det kan man knappast göra varje år. 
Hur vår gräsmatta ser ut i vår är inget att tänka på nu men... 

3 kommentarer:

 1. Hur gräsmattan ser ut i vår är inget att tänka på nu men...
  flaggar gör ni!

  SvaraRadera
 2. Det där hade jag ingen aning om, finns det sådana kryp också som förstör gräsmattorna, här fanns det för några år sedan råttor som hade gjort gångar under snön och gräsmattan, men det blev bra ändå...

  SvaraRadera
 3. Grannarna har haft besök av fåglar och fän som rivit upp gräs och torvor precis som hos er. Dessutom har det hänt fler år i rad. Vildsvin har bökat upp stora gropar...totalt bedrövligt och ledsamt. Dom har försökt många sätt att skrämma bort men dom återkommer.
  Vi har satt upp flera reflektorlampor som reagerar på rörelse. Har vi tur så klarar vi oss.

  SvaraRadera