Min blogglista

torsdag 16 mars 2017

Grundskolan

Inom grundskolan hade jag stor glädje av mitt musicerande trots att jag bara är amatör.
Köpte en vacker ask till det pedagogiska arbetet i klassen. Varje gång vi sjöng en ny sång skrev en elev ner namnet på sången på en lapp och målade lappen extra fint. Alla lapparna samlade vi i asken. När vi behövde en stunds avkoppling fick ett barn dra en lapp ur asken och så sjöng vi den sången tillsammans. Ibland kunde det bli både tre och fyra innan vi satte igång att jobba igen. 
Var sångerna bara till för avkoppling? Absolut inte! Vi tränade multiplikationstabellen, svenska språket, religionskunskap, naturkunskap och mycket mycket mer med hjälp av just våra sånger. Och roligt var det både för eleverna och mig. 
Lyssna här på Youtube så får du höra en av sångerna i Sånglådan. Den fina sångboken Majas alfabet hade Kaprifol på K.3 kommentarer:

 1. Skilli A-M16 mars, 2017

  S-E undrade om det var tandborstvisan, nu när Kaprifol klingade här hemma. Blev faktiskt full i skratt, när raderna om tandborstning kom, dem hade jag glömt. Men så mycken glädje "Maja" gett oss.

  SvaraRadera
 2. Det är sånger med cd och härligt komp som jag tyckte och tycker mycket om. En examen hade vi valt några extra omtyckta och barnen agerade och hade roller som passade. SÅ himla FINT!
  Kerstin och jag sjunger dessa ibland..på hennes begäran. Jag har både boken och cd:n. Min sångröst är otränad men vi sjunger och njuter ihop.

  SvaraRadera
 3. Så mycket glädje både Asken och Majas visor gav! Jag blir nostalgisk! Asken finns kvar och Majasångerna också. Hörde ett av mina små barnbarn gnola på B-visan för ett tag sedan. Blått är mitt hårband, blå är min kjol......

  SvaraRadera