Min blogglista

fredag 17 mars 2017

Gertrud...

...har namnsdag i dag.
Måste på min mammas namnsdag berätta att även min mamma musicerade framför allt i sin ungdom. Då spelade hon lite orgel när det behövdes och så hade hon en concertina, fast den har jag aldrig sett henne använda. Det var före min tid.
 Concertina är en engelsk variant av dragspel. Litet och behändigt.
Jag är så glad att jag har mammas concertina. Det är ett så vackert instrument och eftersom min pappa var väldigt skicklig på sin concertina så "behövde" ju inte mamma använda sin. 
Jag tycker det är väldigt svårt att spela på. Skulle gärna vilja men kräver säkert otroligt mycket träning.
Mitt senaste instrument är den glada och härliga ukulelen, som sprider så mycken glädje i så många sammanhang. Inte från någon av mina ukulelar dock men från många andras...

 Jag vill gärna avsluta musikveckan med ett mäktigt musikstycke: Carmina Burana av Carl Orff 
Här får högtalarna arbeta på högtryck! Det finns partier i detta kör- och orkesterverk som nästan tar andan ur en... Har du möjlighet att uppleva detta "live" så lovar jag att du inte blir besviken.

Så var då musikveckan över för denna gången. Hoppas att du har haft glädje av veckans små tips på musik, som är viktig för mig.
Ha en fin helg så ses vi på måndag igen.

5 kommentarer:

 1. Thank you for the music!!
  Så mycket härlig musik Du bjudit på i veckan!
  Tar gärna emot fler tips!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Lyckliga alla ni som kan spela och använda instrument. Det ser så lätt ut när den som KAN gör det.... jag vet att det ligger väldigt mycket träning bakom.
  Lust har jag haft och försökt har jag gjort men gett upp alldeles för tidigt. TYVÄRR.

  SvaraRadera
 3. Skilli A-M17 mars, 2017

  Musikveckan gav mer smak. Tack!

  SvaraRadera
 4. Intressant och roligt att läsa om. Blev nyfiken på concertinan och undrar om en sådan är mycket svårare att spela på än ett dragspel?

  SvaraRadera
 5. Vad jag tror så är concertinan ett svårare instrument. Har fuskat lite på pianodragspel och det är definitivt lättare. Knappdragspel? Vet inte.

  SvaraRadera