Min blogglista

torsdag 27 augusti 2015

I MORSE...

...vaknade vi vid Vätterns strand i Motala. 
Efter den traditionella morgonpromenaden som också i dag var ljum och härlig så satsade vi på hemresan. Fler intressanta upplevelser väntade..
Rökstenen, Sveriges mest kända runsten med världens kanske längsta runinskrift, hade vi inte sett i verkligheten tidigare så vi svängde av vägen. Spännande och gåtfull minnessten från far till son. 
Jag vände mig om och såg att det var rast på Röks skola. Blev varm om hjärtat och skulle gärna velat gå in och hjälpa barnen med läsinlärning och annat. Men, men, den tiden är förbi. Roligt var det så länge det varade...
Röks kyrka var vacker med sin mycket passande utsmyckning vid bänkraderna. 
Nästa avstickare blev Alvastra klosterruin. Imponerande i sin storlek och ålder. 
Ödmjukhet och fascination över andra tider och andra levnadssätt. 
När vi hade fikat i Gränna DÅ kom det förväntade regnet och det bara vräkte ner   
Men ett återstod på hemresan...
...så vi stannade utmed vägkanten, sökte fram TV-kanalerna och kollade den spännande uppgörelsen mellan de två löpargiganterna på friidrottsVM. En omväxlande hemfärd...

Om några timmar sover vi i våra egna sängar igen efter 340 härliga, intressanta, spännande, upplevelserika och jätteroliga mil i husbilen. 
Nu ska bilderna över i datorn och telefonen, som gjort allt jobbet från början till slut på bloggen, få vila lite. Ses på måndag igen. 
                GOD NATT!!4 kommentarer:

 1. Ni har verkligen gjort en härlig husbilsresa.
  Delat med Er har Ni också gjort på bästa sätt.
  T A C K .

  SvaraRadera
 2. Att planera bestämma sig för när och hur och....
  själva resan med planerade och spontana upplevelser
  och sen minnen i mängder och efterarbete ...
  gör ju att MAN KAN LEVA MYCKET LÄNGE på alla roligheter.

  SvaraRadera
 3. Fina bilder och fin skildring. Bara ett litet påpekande... sorry... men inskriften är inte från far till son. Utan en fars sorg över att inte ha en son i livet som kan fortsätta tradera släktens historia. Eller bygdens. Man hade alltid någon som kunde allt och det gick i arv. Man lärde sig utantill på den tiden.

  Men, jag gillade dina bilder mycket!!!

  SvaraRadera
 4. Tack kyrksyster för Din kommentar. Jag uttryckte mig slarvigt. Läste ju vid Rökstenen att sonen förmodligen hade dött i krig så du har alldeles rätt.

  SvaraRadera