Min blogglista

måndag 17 februari 2014

Tema underhållning

Den här veckan tänkte jag skulle handla om underhållning.
Då måste jag ju starta med OS. Vilken underhållning och vilka fantastiska idrottstjejer och killar. Imponerande att få uppleva deras enorma styrka i både kropp och själ.
Det är så spännande att...
...få leva med i alla dessa olika lopp och...
...få uppleva deras glädjetårfyllda stolthet.
Vilken triumf!

HURRA för alla dessa fantastiska ungdomar och tusen tack för all underhållning och glädje ni bjuder på!

5 kommentarer:

 1. Instämmer helt och fullt! Vilka ungdomar vi har i Sverige!

  SvaraRadera
 2. JAA man blir helt tagen av deras kämpaglöd. När kropparna borde vara utsugna totalt finns ändå mer att ge och de kan t.o.m. spurta och öka farten på slutet. Hur är det möjligt ??
  Jag blev så upphetsad så jag grät med stora tårar av lycka för deras skull.
  Isdansen igår var otroligt tjusig. Paren virvlade fram i exakt samma rörelser med mjuka smidiga lätta kroppar. Att åka skridskor är görsvårt men det såg så enkelt ut.
  Vacker elegant upplevelse!

  SvaraRadera
 3. Underhållning. Ja!
  Fantastiska ungdomar. Ja!
  Eliten. Ja!
  Samtidigt läste jag en spännande artikel av Jenny Strömstedt.
  Kopierar delar här eller läs hela på Expressens krönika idag 17/2.
  En ny generation som vill glida genom livet.
  Emil Jönsson. Jag skulle vilja tala en stund om Emil.Han som tjuvstartar för att hämta kraft. Han som "stumpar" efter tio sekunder. Han vars kropp skriker SLUTA på högsta volym men fortsätter i full fart på upploppet när coacherna meddelar att han går för bronset. Samtidigt berättar en bekymrad trafikskolelärare att uppemot hälften av alla körkortsaspiranter som tar teoriprovet för första gången kuggar. Studenterna tycker att det är tråkigt att plugga och testar om det går ändå, påstår han. De kanske kände efter att det var roligare att spela "Call of duty"?
  Andra mer lokala exempel håller sig på en Magdalena Ribbingsk nivå:
  "Vill du ha en semla?"
  "Jag ska bara känna efter först."
  Jag står inte ut. Min ryggmärgsreaktion är att ställa mig som en kolerisk relik från svunna tider och skrika i falsett: TROR NI EMIL JÖNSSON KÄNDE EFTER? VA?
  HUR MÅNGA OS-MEDALJER VINNER DEN SOM KÄNNER EFTER?
  Sedan sansar jag mig.
  Om 40-talisterna var revolutionärerna i opposition mot både system och föräldrar, 60- och 70-talisterna deras plikttrogna avkommor som hovrar bakom helikopterspakarna så är framför allt 90-talisterna något, tja, annat.
  De är luststyrda, visar generationsforskarna. De har en osviklig "känna-efter" radar som med föräldrarnas hjälp är kalibrerad på att undvika allt som smärtar och är tråkigt och som leder till personliga uppoffringar.
  De kommer möjligen också att lyckas med sin bedrift att glida genom livet utan att känna mjölksyran bränna i låren eftersom det fortfarande inte finns något svar på vilka krav som deras framtida värld kommer att ställa på dem.

  Vilka krav????????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, är det så det är med ungdomarna ............

   Radera
 4. Jag läste den här artikeln i går. Mycket tänkvärd! Jenny Strömstedt har verkligen fångat de olika generationerna. 90-talisterna har fått frågor från sina föräldrar om allt från frukostinnehåll till kläder ända från baby-stadiet. Har sett det många gånger i affärer och förundrats...

  SvaraRadera