Fredagarna känns fortfarande lite speciella. Arbetsveckans sista dag och helgen står för dörren. Fredagskvällen var för mig och är nog för många en somna-i soffan-kväll, skön, avslappnande och mysig.
Nu är ju alla dagar vad man gör dom till. Tisdag kan bli en festkväll lördagen en slapparkväll. Det är bara att välja.
Mysigt ändå att äta lite extra gott över helgen. Här får Du ett jättebra recept på en fiskrätt, som jag bjöds på förra veckan och dessutom själv bjöd på förra fredagen.
Gott gott!
Kryddig och busenkel fiskrätt i ugn |
Fisk med räktäcke (kokaihop.se)
Ingredienser
400 gram fiskfile
200 gram skalade räkor,ca.400 g med skal
3 dl grädde
2 msk sweet chilisås
1 msk balsamvinäger
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök, färsk eller frusen
1 klyfta vitlök pressad (kan uteslutas)
1 tsk salt
2 krm vitpeppar malen
Instruktioner
1. Halvtina fisken. Lägg den i en ugnsform.
2. Blanda grädde med övriga ingredienser.
3. Häll såsen över fisken och ställ in i 200 grader varm ugn ca: 25min.
Receptet är skapat av: Anna-Lena Sturesson
(Gör gärna potatismos till, kanta formen med det och
gratinera samtidigt som fisken lagas.)
Ha det gott så ses vi på måndag igen!
Enkelt att göra och ändå mycket gott att äta.
SvaraRaderaDet gillar jag så jag ska testa detta.
Tack!
Lördag "slappkväll".
SvaraRaderaTisdag "festkväll".
Ja, gärna om det är något speciellt.
Rör bara inte till det med semlor i november.
Och lussekatt i augusti......