Min blogglista

torsdag 1 november 2018

Förra veckans...

...lunch intog vi i närområdet på fina Tollereds Nääs fabriksområde. Där finns tre ställen att välja på och den här gången blev det på Nääs fabriker kafé. 
Fiskgrytan, som serverades på lunchen smakade utsökt och salladsbordet var på topp. Till och med kakan till kaffet efteråt var jättegod. Ofta serveras tyvärr den typ av småkakor till lunch som man kan köpa hundra av i burk. Den du vet med transfetter... Avstår alltid. Kanske har jag förutfattad mening om dessa småkakor. 
Denna veckans lunch är ännu inte helt planerad. Den blir av på fredag. 

3 kommentarer:

 1. Transfett??? Hur farligt??? Hur mycket???
  ← Årets Förvillare: →
  Ett intag av 5 gram transfett per dag är lika farligt som 5-10 cigaretter! ----Livsmedelsverket: För att inte använda partiellt härdade fetter dvs transfetter vid tillverkning av t ex margariner så använder man då -exempelvis palmolja. PALMOLJA. Då kommer Naturskyddsföreningen med : Undvik palmoljan......
  Oj-oj.... Hade aldrig kollat transfett. Nu vet jag:
  Farligt, farligt.
  Det är farligt att leva.
  NEJ: Nu njuter vi av livet och hoppas Er fredags-lunch imorgon blir GOD.

  SvaraRadera
 2. Jättebra Skilli A-M att du förklarar. Du fick med palmoljan också. På våra luncher ”ute” är man ju inte riktigt säker som hemmavid. Men men...

  SvaraRadera
 3. Ät och Njut....Det ev.olämpliga äts väl oftast i små mängder och då spelar det nog inte så stor roll...tror jag...tralala.

  SvaraRadera