Min blogglista

måndag 5 december 2016

Mattradition

Ja då har vi varit i Norge och ätit norsk julmat. 
Pinnekött, som är saltade, torkade revben av lamm eller får, ångas ovanpå ett galler av björkpinnar i hela tre timmar och... 
...färdigt smakar det salt och gott och serveras...
 ...tillsammans med lyxrotmos och eventuellt kokt potatis.
En uppgift från 2005 säger att 31 % av den norska befolkningen då åt pinnekött på julafton, dvs 1,5 miljoner människor.



5 kommentarer:

  1. Älskar traditioner!
    Hoppas ryggen klarade resan skapligt.....

    SvaraRadera
  2. Hm, hm så gott det såg ut ...

    SvaraRadera
  3. Det såg riktigt gott ut. Lägger de kvistar i botten eller är det grövre saker?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen ett antal numera gjorda pinnar ca 1x1 cm och ungefär 15 cm långa.

      Radera
  4. JA JA det är jättegott med rotmos och rimmad fläsklägg eller bara riktigt gott fläsk så varför inte.
    Det är nåt speciellt med norrmän...och det är bara positivt.

    SvaraRadera