Ja då har vi varit i Norge och ätit norsk julmat.
Pinnekött, som är saltade, torkade revben av lamm eller får, ångas ovanpå ett galler av björkpinnar i hela tre timmar och...
...färdigt smakar det salt och gott och serveras...
...tillsammans med lyxrotmos och eventuellt kokt potatis.
En uppgift från 2005 säger att 31 % av den norska befolkningen då åt pinnekött på julafton, dvs 1,5 miljoner människor.
Älskar traditioner!
SvaraRaderaHoppas ryggen klarade resan skapligt.....
Hm, hm så gott det såg ut ...
SvaraRaderaDet såg riktigt gott ut. Lägger de kvistar i botten eller är det grövre saker?
SvaraRaderaDet är verkligen ett antal numera gjorda pinnar ca 1x1 cm och ungefär 15 cm långa.
RaderaJA JA det är jättegott med rotmos och rimmad fläsklägg eller bara riktigt gott fläsk så varför inte.
SvaraRaderaDet är nåt speciellt med norrmän...och det är bara positivt.