Min blogglista

onsdag 18 augusti 2021

Sommaren 2021...

 ...var sommaren som gav oss massor med röda vinbär. Med små barnbarn gör man gärna saft men dom är inte små längre... Dags för lite nytänk:
Nyplockade hamnar alltid i frysen först men sen...
...blev det till att rensa. Ganska lättrensade när bären är frysta.
Sen på plåt och in i ugnen.
Det tog många timmar innan det började hända något men...
...första försöket fick gå i soporna.Smakade bränt och alltså inte gott.  
Andra försöket gick bättre. Syrlig smak på de torkade bären men man får akta tänderna när man äter dom på yoghurten.
Tredje försöket blev inte av utan den påsen med röda vinbär förvandlades till jättegod sylt.


1 kommentar:

  1. Av svarta vinbären som jag fick plocka hos Ewy gjorde jag Hiramsylt.
    Det blir alltid gott.
    På egen buske blev det "liten skörd"
    så jag frös bara in och äter ibland
    (idag) i yoghurt. Nyttigt och gott.

    SvaraRadera