Min blogglista

måndag 10 februari 2020

Vid sidan av...

...det fantastiska arbete som görs för barnens skolgång i Kiberaprojektet stöttas också orkestrar/musikkårer i Nairobi med brassinstrument från Sverige.
Svenska musiker besöker, spelar med och lämnar över instrument för att så många som möjligt ska få glädjen av att spela i en musikkår i Frälsningsarméns regi. Snart har hela 150 brassinstrument hittat vägen från Sverige till Nairobis slumområden. Instrumenten har fördelats till ett tjugotal orkestrar. Mycket imponerande!
Nu är H-O:s fina trombon också på väg.
Den har väntat i sitt fodral på vinden till rätt tillfälle.
Inköpt till stor glädje för honom själv men också för de många lyssnarna. Kommer särskilt ihåg när han spelade "Do You Know What it Means to Miss New Orleans?" tillsammans med sina medmusikanter. Härligt!
Bach var och är ett känt trombonmärke av hög kvalitet och...
...naturligtvis vårdade H-O den på allra bästa sätt.
Nu kom tillfället vi väntat på.
Tillsammans med andra instrument är vår trombon i Nairobi om en månad. Är övertygad om att någon kommer att bli jätteglad för den.
Direkt efter leverans till Ulf och Ninni i Norrahammar fick vi ett vackert gåvobevis samt återkoppling och tack på Instagram.  Fint!
Vill du lyssna på härlig brassmusik från Salvation Army i Nairobiprojektet kan du söka på "ully01" på Youtube.

2 kommentarer:

 1. Vilket fint projekt Kibera.
  Vilken härlig musik "Do You know what it means.....
  Vilken fin dans vi fick på köksgolvet, nu på morgonkvisten.
  Detta tack vare, att H-O:s fina trombon kom ner från vinden för vidare äventyr och att Pdl skrev och berättade, så att vi gick in och lyssnade.
  Härligt.

  SvaraRadera
 2. FIN satsning så att det kan bli musik på andra ställen i världen. Gott att veta.
  Berts klarinett erbjöd vi musikskolan i Lerum...de var positiva men kom aldrig. Vi skänkte den till Second hand. Gitarren sålde jag på Blocket till en musiker.

  SvaraRadera