Min blogglista

fredag 24 januari 2020

Vet du...

...vad en ortoptist är?
Inte jag heller för ett par veckor sen.
Att ligga i sängen och läsa på kvällen har blivit alltför ansträngande för ögonen. Alltså kollade jag synen hos optikern. Synskärpan hade inte ändrat sig. När jag förklarade mina samsynbesvär fick jag en remiss till en ortoptist på Borås lasarett. Där gjordes en grundlig genomgång av mina ögonrörelser och den visade att jag har tendens till skelning på ena ögat när jag är trött. Det stämde precis med min upplevelse under kvällsläsning.
Fick ett plastinlägg på mitt vänstra glasöga som test.
Kan detta verkligen hjälpa? JA, det gjorde det redan nästa kväll. Mycket märkligt. Nu ska jag ha den här plastfilmen i sex veckor. Tycker jag då att det har hjälpt mig fullt ut så byter man ut glaset och lägger in prismorna permanent. Visst är det fantastiskt? Nu kan jag läsa länge igen innan John Blund hälsar på.
***********
På söndag firar vi en alldeles speciell födelsedag men det berättar jag om på måndag. Ha en fin helg kanske tillsammans med en god bok eller på ett födelsedagskalas. Aldrig fel. 

2 kommentarer:

  1. Vilken duktig optiker först, som kunde misstänka var felet låg. Och ortoptisten sedan, som kunde hjälpa Dig. Duktig fotograf dessutom, de små ränderna syns verkligen i glaset. De vinklar säkerligen in synfältet rätt åt dig.
    Slutet gott. Allting gott önskar jag Dig.

    SvaraRadera
  2. TUR att få hjälp av den som förstår och KAN lösa problemet.

    SvaraRadera