Min blogglista

måndag 27 januari 2020

Här är...

...gårdagens födelsedagsbarn.
Triza bor i Kibera, som är ett av Afrikas värsta slumområden. Staden är Nairobi i Kenya. Där bor hon med sin mamma och fyra syskon. Mamman har inga möjligheter att hand om sina barn på det sätt man som mamma önskar. 
I Kibera finns ett skol- och musikprojekt för barnen. Det sponsras via kanaler inom Frälsningsarmén i Sverige. På området finns flera skolor bl.a. Salvation Army Kibera Nursery School. Men allt kostar pengar... 
Vi är glada för att vi nu är Kiberaföräldrar till just denna lilla nu sexåriga Trixa. Nu går hon i Nursery School, årsavgiften är betald, hon har skoluniform, tröja, skor, skolväska och annat som behövs när man går i skolan.
Hoppas att du, Trixa, hade en jätterolig födelsedag. Vi har tänkt på dig...

2 kommentarer:

  1. Hurra, hurra för Trixa, som fick så fina faddrar i Floda.

    SvaraRadera
  2. Genom Kerstin Nordström hade jag fadderbarn i klassen flera år. Sedan övertog vi det privat och skickade varje månad pengar till Sri Lanka i säkert 30 år. Vi fick kort och brev från flera barn och brev från Margit (gift med en man från Sri Lanka) som med bilder och ord berättade om allt som hände där....vi nöjde oss med det. Nyligen sa vi upp kontraktet.
    Jag är Världsförälder och skickar pengar varje månad.
    Hoppas att det gör nytta nån stans!!!

    SvaraRadera