Det där att slänga mat känns aldrig bra. Ofta är det oplanerade inköp som blir dåliga och som sen får åka i bruna sopkärlet.
Häromdan hade vi pasta, grönsaksbiffar och broccoli till middag. Dagen efter fick resterna tillsammans med choritzoslantar och äggstanning bli "makaronipudding". Vi förflyttades nästan till vår barndom. Då var pudding är ganska vanlig rätt där man tog tillvara rester. Försöker komma på fler av alla dessa goda mammaråd. Men... att skölja ur plastpåsar för återanvändning och hänga upp dom på tork, det lär nog dröja. Men, vem vet?
Vi är också bra på att göra "hittepå rätter" av det som finns. Klokt... och gott blir det. Att kasta gör ont och känns helt fel. Vi har nog lärt oss detta hemifrån för det känns inte som nåt nytt.
SvaraRaderaOkladdiga påsar använder jag igen. Vi har många snygga bärpåsar att handla i och det är heller inget nytt.
Ett enkelt smart sätt att leva !!!!!!!