Min blogglista

tisdag 24 juli 2018

Trädgallring

Träden växer så det knakar och så småningom...
 ...kan det bli för svårt för oss själva att klara av att såga ner dem. En av dagarna förra veckan var lite svalare och då passade vi på.
 Första trädet som fick gå var en rejäl ek.
 Det blev ju riktigt bra.
 Men oj vad granarna har vuxit.
 Vi fick ta några granar också som var på väg att bli alldeles för stora.
Sen blev det två överfulla körningar till tippen med största grindkärran. Hela dagen gick åt till jobbet. Om det var jobbigt? Det är bara "förnamnet" men oj så nöjda vi var när allt var klart.

3 kommentarer:

 1. Visst blir det fort för stort och då var det alldeles lagom strax innan. Vi har björkar som vi toppar och klipper grenar på och det funkar. Några skulle vi gjort det på för ett par år sedan...nu är de FÖR stora och kräver motorsågsarbete och nedtagning. Här kommer också sly utanför tomten som vi måste kapa bort i höst. Roligt kroppsarbete.

  SvaraRadera
 2. Skilli A-M24 juli, 2018

  Hej Pdl och Ni andra, som man blir kompis med här på bloggen!!!
  Sist Skilli A-M skrev var det 14 dagar sedan. Mycket händer här och mycket har A-M själv upplevt. Nu har jag haft en stund med upplevelser från såväl grannlandet, som Göteborgstrakten. Finbesök från Norge är heller inte fel. Men hur är det Stairways to heaven. Kroppen blir i himmelsk form. Är det ett sätt att förena träning med vardagssyssla? Att just ta sig hem??

  Så var det ett foto på en gullig liten Nora. Så lik morfar. "Hundkär" som morfar dessutom. Nu 16 och övningskörning. Snart kommer hon rattandes ensam och stolt i lånad eller egen bil.....

  Och så Björnar. Visst har han vuxit?

  Lyktgubbar har jag hört talas om , men aldrig en lyktrallare.

  Ja, denna underbara sommar med alla sina bad. Ändå kan jag inte vara riktigt glad. Har känt brandröken. Den fördes av vinden även till vår stuga, även om barndhärden var flera mil bort. Stackars brandmän. Och nu vattenförbud och kokning här. Det går ju bra för oss, men tänker på alla äldreboenden..... där personalen ska "fixa´t".

  Vilken påminnelse vi får, om hur sårbara vi är. Och hur bra vi har det, här i lilla Sverige.

  Nu är jag med igen och undrar till slut om det inte var julgranen, som åkte sin kos i dagens inlägg???
  Snart är det ju jul!!!

  SvaraRadera
 3. Jätteroligt Skilli AM att du är tillbska tillsammans med oss. Och tack Lisa för att du är sommartrogen. Kommentarerna ger mig extra blog-energi.

  SvaraRadera