Min blogglista

tisdag 12 juni 2018

Pä nervägen till Brygge...

...körde vi bland annat längs Autobahn A1. Trafiken är ju enorm. Tre filer där den innersta består nästan enbart av långtradare. Vid varje större stad blev det stopp. Hamburg, Bremen, Osnabrück och så vidare. Alltså planerade vi för en annan väg tillbaka.  Gick ganska smidigt men...
Då hände det!
 TOTALSTOPP!
 Här stod vi helt stilla i en och en halv timma. Polisbilar millimeterpressade sig mellan filerna. Sen kom brandbilar och ambulanser... Många! En helikopter svävade hela tiden över motorvägen lite längre fram. Stor trafikolycka fick vi höra. (Inga bilder! Jag vill ju aldrig fotografera något som har med olycka att göra.)
Det var 34 grader i luften så från bilen bakom oss larmade man eftersom de hade en liten bebis med sig. En polisbil kom och lotsade familjen i motsatt riktning. Strax efter kom en ambulans och stannade några bilar bakom och en man leddes ur sin bil och fick hjälp. Alla hjälptes åt. Vattenflaskor och drickaflaskor skickades mellan bilarna. Vi hade vatten, som tur var, så att vi klarade oss. Så fick vi meddelande om att det skulle ta bortåt tre timmar innan vi kunde köra vidare åt det håll vi var på väg. Därför skulle alla, utom långtradarna, vända helt om och lotsas mot färdriktningen för att komma av motorvägen och försöka hitta andra vägar.
 När vi sen efter ytterligare ett par timmar kommit bort från motorvägen och  kom in i en liten sjaskig stad visade termometern på 38 grader. Då började behoven göra sig ordentligt påminda. MAT! TOALETT! MER VÄTSKA!
Och där... mitt på torget fanns räddningen. Melon och rökt skinka smakade himmelskt just då. Livsandarna återvände med stormfart och vi kunde fortsätta vår resa mot Minden, där vi hade planerat att stanna för natten. 
Sååå skönt att komma fram och få njuta av en stillsam härlig sommarkväll. 

3 kommentarer:

  1. Vilken dramatik ... så jobbigt ...

    SvaraRadera
  2. Skilli A-M12 juni, 2018

    Så rätt! Fota aldrig olyckor. Håller helt med och förstår hur besvärligt det måste ha varit för de drabbade men även för Er.

    SvaraRadera
  3. Tillräckligt illa att vänta och köa i värmen..."ni tappade inte sugen" det fanns säkert många som mådde sämre och riktigt dåligt.
    Ni hittade lösning på problemet till slut. Frid och fröjd !!!!!

    SvaraRadera