Min blogglista

onsdag 7 mars 2018

Ta tillvara...

  Söta bananer...  
Två gamla bananer låg och tittade på mig och ville bli uppätna. Tycker inte om så mogna bananer. Vad gör jag? Banankaka gjorde man ju gärna "förr"... Men....nä...
Från Cervera får jag mail emellanåt eftersom jag är medlem där. I dagens mail fanns recept på ett bröd. 
"Banan- och valnötsbröd" 
Det receptet var som gjort för mig.  Hade också en påse valnötter som låg och "skräpade". 
***
2 bananer
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
2 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
1 dl grovhackade valnötter
1/2 dl brödsirap
Blandade först allt det torra. Sen i med de mosade bananerna och sen resten. Allt i en avlång form och in i ugnen på 200°
Lätt som en plätt
***
Jag gick direkt till köket och satte igång. 
Resultatet ser du här. Mycket gott och smarrigt!
Men...om jag bakar det här brödet någon mer gång kommer jag att utesluta sirapen. Sötman i bananerna räcker gott och väl för min smak.

3 kommentarer:

  1. Bananer blir övermogna så fort. Då bakar jag banankaka...lätt recept.
    Lars och en kompis hade kiosk på Öjareds GK några somrar i tonåren. Han bakade MÅNGA banankakor tidiga mornar då och kunderna uppskattade det.
    Receptet lever vidare hos mig.

    SvaraRadera
  2. Skilli A-M07 mars, 2018

    Mogna bananer.... här var det mogna bananer!!!
    Jo- jag tycker om dem. De har mer smak är nästan gröna. Men banankaka....???
    Så var vi tillbaka till ett ljust, vitt och snöigt Åtorp. Veckorna i Benidorm har varit underbara. Hemresan????
    En förkylning som låg och lurade slog till. Nu är det host, hack och snörvel.
    Får titta på alla roliga foton från "då" och minnas.

    SvaraRadera
  3. Ser mycket gott ut! Tack för receptet!

    SvaraRadera