Min blogglista

måndag 12 september 2016

Behov

När man är ute på bilresa finns det två grundläggande behov som man inte kan bortse från. Det ena är matsäck eller ett trevligt café utmed vägen. Hur ofta hittar man trevliga kafé utmed de större vägarna? Sällan så bäst är nog att ta det säkra före det osäkra och ta med hemifrån.
Så här brukar det se ut då. Dessa hade vi med till Värmland.
Så blir det ju ofta behov av toabesök också. Det kan ju vara knepigare om man nu inte hittat något fint kafé. Skogen lockar inte längre...
När vi åkte till Karlstad fanns i närheten av Kristinehamn en gammal gård som gärna visade upp sig och tog emot besökare att äta sin medhavda matsäck vid trevliga bord och bänkar.
Där fanns ett dass!! Snyggt, rent och kändes lite hemtrevligt. Det fattades bara en liten men ack så viktig detalj.
Dasset hade ingen dörr!! Men väl en fantastisk utsikt över bl.a. en flik av Vänern. Njaä... det är kanske inte menat att användas. Men visst var det lockande...

3 kommentarer:

 1. Skogen blir ibland "nöd"lösningen!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina matsäckslådor du gör. Vilken mysig gammeldags toa, har minnen ifrån förr, där det fanns en trappa nedanför med hål för oss små.

  SvaraRadera
 3. Så läcker matsäck har inte vi...det brukar bli kort stopp och smörgås med gott pålägg och kaffe. MEN mat på resor är en höjdpunkt och brukar smaka gott.
  Toabesök får ske på ordnade ställen...

  SvaraRadera