Min blogglista

måndag 14 april 2014

Idag...

...är vi på hemvåg från en innehållsrik långhelg i Norge.
 Den började med historisk show på skolan som handlade om när Norges grundlag antogs i Eidsvold 1814. 
Vi fick lära oss mycket av de ca 300 eleverna bland annat att det inte var självklart att kvinnor fick delta i Syttende-mai-tågen från början. Därför sitter alla de små jänterna på kanten och gutterna tågar med sina vackra flaggor. Men sen fick alla vara med...
Vi har sovit gott i det nya gästrummet,
njutit av utsikten,
den blå himlen och...  
...att kunna hjälpa till med ett och annat.
Fikan utomhus smakade alldeles utmärkt.
Ska bli spännande att se om våren nu kommit längre i Floda? I Norge blommade både vitsippor och tussilago men det låg fortfarande snö lite här och där.

3 kommentarer:

 1. Skilli A-M14 april, 2014

  Har just läst förra veckans sammanfattning av Barcelona och får tacka för besöket. Ser också att Norgebesöket bestod av mycken sol. Det kan inte vi skryta med att vi haft den gångna veckan. Den var kall ( 8-9 garder med blåst) och varannandagsväder. Men den var varm inombords. Är så glad för vårt Glagowbesök !!!!!!

  SvaraRadera
 2. Tänk vad mycket man får lära sej av barnen ....... jasså Ann-Marie har varit i Glagow, undrade lite förstås, men har lärt mej att inte bli orolig när det blir tyst ifrån Ann-Marie, det finns en orsak ...

  SvaraRadera
 3. Tur att vi kvinnor numera kan fatta egna beslut...

  Idag kom solen på e.m. och det finns vitsippor överallt men jag har bara sett några tussilago. Där de brukar finnas finns dom inte i år. Varför?

  SvaraRadera