Min blogglista

onsdag 2 januari 2013

Ännu en norsk mattradition

Vi blev bjudna på...
...norsk rakfisk...
...en för oss ny och annorlunda fiskrätt som...
...serverades tillsammans med römme (det blev creme fraiche hos oss) och rödlök inrullad...
...i en lefse.
Det är spännande med helt nya rätter även om man nog behöver träna lite på annorlunda smaker.  
Vad är då rakfisk?
Läs här!

4 kommentarer:

  1. Läste om vad rakfisk är, det står att den tillreds som svenska surströmming, antar att den inte luktar som surströmming?
    Spännande att läsa, verkar likt klämma som man gör med surströmming.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som tur är så luktar rakfisken inte som surströmming :)

      Radera
  2. Jag läste också om rakfisken. Surströmming!! Jag äter .. men längtar inte efter just surströmming.
    Luktar? Om inte, tänker då på vår inlagda sill.
    Äter de norska barnen rakfisk? Antar att det är som här, endel barn bara gillar det och andra inte.
    Tror jag skulle vilja ha en potatis med i "rakklämman", som vid surströmming. Mandelpotatis, lök och gräddfil är inte så dumt i en klämma.

    SvaraRadera
  3. Varför träna på att tycka om ????
    Det finns ju så mycket annat gott att välja på.

    SvaraRadera